Pealinna arstidele makstav palk ähvardab väikehaigla laostada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus annetas USA saatkond Hiiumaa haiglale kasutatud kiirabiauto. Kingituse võttis vastu haiglajuht Gennadi Aavik (fotol keskel).
Augusti lõpus annetas USA saatkond Hiiumaa haiglale kasutatud kiirabiauto. Kingituse võttis vastu haiglajuht Gennadi Aavik (fotol keskel). Foto: Harda Roosna/Hiiu Leht

Hiiumaa ainus haigla on sunnitud maksma pealinnast abiks käivatele tohtritele mitu korda kõrgemat palka kui oma töötajatele, kuigi selline «heldus» võib viia haigla pankrotti.

«Mandri arstide kaasabil on meil günekoloogi valved kaetud kuni 1. novembrini,» rääkis Kärdla haigla peaarst Gennadi Aavik.

Hiiumaa haigla ainus günekoloog Merike Tingas pani septembris ameti maha. Tallinna arstide meelitamiseks Hiiumaale tuleb haiglal maksta neile sama suurt palka, kui nad teeniksid Soomes. «Nende tunnitasu on nii kõrge, et ületab kohalike arstide tasu neli-viis korda,» tunnistas Aavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles