Luksemburgi parlamendi spiiker seadis Eesti eeskujuks

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksemburgi parlamendi spiiker Mars Di Bartolomeo
Luksemburgi parlamendi spiiker Mars Di Bartolomeo Foto: eu.lu

Luksemburgi parlamendi spiiker Mars Di Bartolomeo ning teda saatev parlamendidelegatsioon külastasid Eesti e-tervise sihtasutust ning kohtusid sihtasutuse juhi Raul Milliga.

Kohtumisel andis Mill ülevaate e-tervise valdkonna arengust Eestis ning sihtasutuse tööst. Eesti tervishoiust ja e-tervise alasest arengust kõnelenud Mill rõhutas, et patsientidele ja arstidele on mugava ja kiire e-teenuse pakkumine väga vajalik.

«Nõudlus digitaalsete terviseandmete ja teenuste vastu on tõusmas enamikes maades ning on väga meeldiv kui erinevate riikide nii kõrgel tasemel tuntakse huvi Eesti pakutavate e-lahenduste vastu. E-tervise areng on osa Eesti e-alasest eduloost ning on meeldiv ja vastastikku kasulik seda tutvustada,» sõnas ta.

Di Bartolomeo tunnustas Eesti e-tervise alaseid edusamme ning avaldas valmisolekut tutvustada neid lahendusi ka kodumaal. Luksemburgi delegatsiooni liikmed tundsid huvi nii tervishoiu valdkonna e-teenuste kui ka kogu Eesti tervishoiu korralduse vastu laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles