Doonoritelke külastas suvel rekordiliselt vereloovutajaid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaigla verekeskuse töötajad Rakvere doonoritelgis 26. augustil.
Regionaalhaigla verekeskuse töötajad Rakvere doonoritelgis 26. augustil. Foto: PERH

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse, Tartu Ülikooli kliinikumi verekeskuse ja Pärnu Haigla veretalituse doonoritelkides loovutas sel suvel verd 3132 inimest, kes annetasid kokku üle 1400 liitri verd.

«Tänavune pisut jahedamate ilmadega suvi oli väga sobilik doonoritelkide tuurile, mis kujunes üheksa aasta kõige edukamaks, sest meie telke külastas rekordarv doonoreid ning kõik verd vajanud patsiendid said abi,» sõnas PERH verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Korraldajaid rõõmustas ka tagasiside doonoritelt, näiteks kirjutas üks Rakvere telke külastanud doonor järgmist: «Doonoritelgid on parim kampaania! Lihtne ja lööv – sõnum inimeste kaitsmise vajadusele.»

PERH verekeskuse doonoritelgid peatusid sel suvel Keilas, Paides, Raplas, Haapsalus ning kahel korral Rakveres ja Tallinnas. 20 päeva jooksul loovutas verd 2358 doonorit, kellest 418 olid esmased doonorid, kokku koguti 1061 liitrit verd.

TÜ Kliinikumi verekeskuse doonoritelgid olid suvel Tartus Raekoja platsil ja Viljandis Vabaduse platsil. Kokku loovutas kahe linna telkides verd 434 inimest, esmadoonoreid oli neist 152, kokku koguti 195 liitrit verd.

Pärnu Haigla veretalituse doonoritelgid olid tänavu suvepealinnas mais ja septembris, neljal päeval loovutas telkides verd 340 inimest, nende seas 92 doonorit tegid seda esimest korda elus, kokku koguti 153 liitrit verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles