Ossinovski: lapsi mürgitada on eriti groteskne

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on sotsiaalministeerium kokku kutsunud politsei- ja piirivalveameti, terviseameti, ravimiameti ja tarbijakaitseameti esindajad, et arutada võimalikke edasisi samme, kuidas peatada kloordioksiidi ehk MMS-i kasutamist laste tervist kahjustaval moel.

«Ükski inimene ei tohi kasutada ravimiseks aineid, mis ei ole selleks mõeldud ning mille kohta tal puudub usaldusväärne informatsioon. Riigi asi on kodanikke informeerida ja kaitsta,» ütles tervise- ja tööminister. Ossinovski rõhutas, et terviseküsimustes peab kindlasti nõu pidama oma perearsti või -õega, mitte pimesi usaldama internetis liikuvaid teooriaid.

«MMS-i näol on tegemist mürgise ainega, mis võib põhjustada oksendamist, kõhulahtisust ja siseelundite kahjustusi. Eriti groteskne on mürgitada lapsi,» ütles Jevgeni Ossinovski.

Esmane taustauuring on näidanud, et Ameerikas ja Austraalias on MMS-i müüjaid juba petturluse eest süüdi mõistetud ning Belgias ja paljudes teistes Euroopa riikides on välja antud hoiatus aine tarbimise ohtlikkuse kohta. Minister kinnitas, et koostöös politseiga tegeletakse tõsiselt juhtumite analüüsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles