MMSi juhtumid võivad tuua seadusemuudatusi

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu liige, reformierakondlane Liina Kersna teatas oma Facebooki kontol, et sotsiaalkomisjoni algatusel kutsuti kokku juristide töörühm, kes otsustab vajaduse üle toksiliste ainete propageerimist seadusega reguleerida.

Kersna tegi kokkuvõtte tänasest sotsiaalkomisjoni istungist:

«Arutasime täna sotsiaalkomisjonis MMSi teemal. Saime teada, et politsei on algatanud kemikaali propageerijate suhtes väärteomenetluse, et uurida, kas tegemist on ebaseadusliku majandustegevusega. Kui selgub, et aine tarvitamise tõttu on keegi saanud raskeid tervisekahjustusi, on alust uurimist läbi viia juba kriminaalmenetlusena. Igal juhul näitas kohtu loal toimunud läbiotsimine, et MMSi propageerijate kodudes toimus villimine.

Kokku on kutsutud ka erinevate ametkondade juristidest koosnev töörühm, et analüüsida, kas oleks vaja seadust muuta, et edaspidi efektiivsemalt takistada toksiliste ainete propageerimist ravimise eesmärgil.

MMSi propageerijatel soovitan pöörduda ravimiameti poole, et oma «imeravim» ravimina registreerida. Praegu kinnitab ravimiamet üheselt – MMS ei ravi haigusi ja selle kasutamine ravi eesmärgil tuleb kohe lõpetada.»

Riigikogu ei ole ametlikku seisukohta kloordioksiidi ja teiste ravieesmärgil kasutatavate toksiliste ainete reguleerimise teemal veel väljendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles