Sotsiaalkomisjon peab tähtsaks kloordioksiidi ohtlikkusest teavitamist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS ehk kloordioksiid on kodukeemiaga võrreldava kangusega ja mitte mõeldud kasutamiseks ravi eesmärkidel.
MMS ehk kloordioksiid on kodukeemiaga võrreldava kangusega ja mitte mõeldud kasutamiseks ravi eesmärkidel. Foto: SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas oma eilsell istungil MMSi nime all turustatava mürgise kloordioksiidi levitamise ja propageerimise ärahoidmiseks ettevõetavaid samme, millest olulisemana märgiti teavitustööd.

Samuti peab komisjon oluliseks, et inimesed märkaksid tervisele ohtlike mürgiste ainete kasutamist ja annaksid sellest ametkondadele teada, näiteks terviseameti mürgituseinfoliinil 16662, vahendab ERR uudisteportaal.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on MMS tänase info põhjal inimeste tervisele ohtlik ja seda toodet ei tohiks ravimina kasutada, müüa ega reklaamida. «MMS ei ole ravim, see ei ole ravimiametis registreeritud,» ütles Kokk, lisades, et hetkel uurib MMSi koostist politsei ja lõplikke järeldusi saab teha ekspertiisi valmimisel.

Kloordioksiid on biotsiidina käsitletav aine, millel on mikroobe hävitav toime, mistõttu kasutatakse seda kasutatakse valgendajana, kõvade pindade desinfitseerimiseks ja vee puhastamiseks tingimustes, kus on probleeme puhta joogivee kättesaadavusega.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles