Nooremarstide ühendus: uue dekaani senised saavutused on kahvatud

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorarstide ühendus leiab, et terviseteaduste valdkonnas on kitsaskohti, mis vajavad otsustavat tegelemist
Noorarstide ühendus leiab, et terviseteaduste valdkonnas on kitsaskohti, mis vajavad otsustavat tegelemist Foto: SCANPIX

Nooremarstide ühendus leiab, et Tartu ülikooli uue meditsiiniteaduste dekaani saavutused on teistest kandidaatidest kahvatumad.

Eesti Nooremarstide Ühendus märkis vastuseks portaali Med24 palvele kommenteerida professor Margus Lemberi valimist meditsiiniteaduste valdkonna dekaaniks, et kolmest kandidaadist on temal kõige rohkem ruumi, et tõestada, et ta suudab tagada valdkonna kestliku arengu.

Eesti Nooremarstide Ühenduse seisukoht oli järgmine:

«Konkurents medicina valdkonna dekaani kohale oli teistest valdkondadest tihedam, mille üle saab ainult rõõmustada. Terviseteaduste valdkonnas on kitsaskohti, mis vajavad otsustavat tegelemist — olgu nimetatud õppekvaliteet nii üld- kui eriarstiõppes, olemasoleva ja pealetuleva akadeemilise personali motiveerimine, arsti- ja kehakultuuriteaduskonnas tehtava õppe- ja teadustöö sidumine. Eesti Nooremarstide Ühendusel oli hea meel näha kolme erineva kogemustepagasiga inimest, kes on nõus need oma südameasjaks võtma.

Kolmest kandidaadist on valituks osutunul kõige rohkem ruumi tõestada, et ta suudab tagada valdkonna kestliku arengu. Kui dotsent Tõnis Karkil on tööst õppeprodekaanina ette näidata arstiteaduse õppekava reform ning professor Sulev Kõksi teadustööst on raske mööda vaadata, siis professor Margus Lemberi saavutused pikaaegse prodekaanina on kahvatumad.

Meie residentuuriprogrammid, ehkki ühe erandiga Euroopa miinimumnõuetele vastavad, on jätkuvalt rahvusvaheliselt akrediteerimata; residentuuriprogrammidele üldmeditsiinilise aasta lisamise küsimuses jäid pea kõik huvirühmad — nii praegused kui tulevased residendid, erialaseltsid, kui Eesti Arstide Liit — infosulgu. Loodame, et oma tulevases ametis on professor Margus Lember valmis olulistes küsimustes osapooltega konstruktiivsesse arutellu astuma ning nende huvidega ka arvestama.

Professor Margus Lemberi platvorm, ehkki paljusõnaline, seisnes peaasjalikult status quo säilitamises. Sooviksime temalt edaspidi näha rohkem probleemidele otsa vaatamist ja nendega tegelemist, vähem kehtivate toimimise viiside ja hierarhiate põlistamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles