Märt Põlluveer: arst peab valima ameti ja alternatiivmeditsiini vahel

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Põlluveer
Märt Põlluveer Foto: Liis Treimann

Erakorralise meditsiini arst Märt Põlluveer leiab, et patsient ei saa loota sellele, et ta ise teeb vahet, kes arstidest on pädev ja kes mitte.

Põlluveer rääkis «Vikerhommikus», et valikuvabadus tegeleda alternatiivmeditsiiniga peab igaühele jääma, kuid sel juhul ei tohi seda teha arst, eksitades oma ametinimetuse ja valge kitliga inimesi,» kirjutab ERR-i uudisteportaal.

«Minu jaoks on küsimus siin valikutes. Kui inimene soovib tegeleda nn alternatiivmeditsiiniga, siis see vabadus tuleb inimesele jätta. Millegi ära keelamist ma ei poolda - kaugel sellest. Aga inimene, kui see inimene on arst, siis ta peab tegema mingisuguse valiku. Et kui ta on alternatiivmeditsiini spetsialist ja homöopaat, siis olgu, aga mitte niimoodi, et ta teeb seda valges kitlis, paneb omale «doktor» nime ette ja siis räägib. Arstikutse hõlmab siiski teatud printsiipe ja üks neist on ka tõenduspõhise meditsiini järgmine,» leidis Põlluveer «Vikerhommikus».

«Ma ei arva, et Eesti arstid oleksid kitsa silmaringiga – vastupidi –  meditsiin sisaldab väga palju filosoofiat ja ma ei usu, et see asi nii hull on,» märkis Põlluveer.

Loota sellele, et patsient teeb vahet, kes arstidest on pädev ja kes mitte, ei tasu, hoiatas Põlluveer: «Patsient ei saa ennast kaitsta: vahetevahel arstid kipuvad unustama ja ei ole ka mina ise sellest patust puhas, et kui palju patsiendid arste usaldavad, andes oma elu ja tervise arsti kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles