Aevastamisest sai tõeline põrgu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev aevastamine on kurnav.
Pidev aevastamine on kurnav. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Juba kolmandat nädalat on 12-aastane Katelyn Thornley hädas aevastustega, ta aevastab 12 000 korda päevas ehk 20 korda minutis.

Mu kõht valutab, jalad on nõrgad ja ma suudan vaevu süüa,» rääkis Texase koolitüdruk Fox Newsile antud intervjuus. Ta ei saa minna kooli, sest teda pilgatakse aevastamise pärast.  Aevastamine algas pärast klarnetitundi ning esmalt arvas pere, et tegu on allergiaga, kuid see ei läinud üle. «Seda on raske pealt vaadata,» tunnistas lapse isa pisarad kurgus. Ainus hetk, kui aevastamisse tuleb paus on siis, kui ta jääb pärast Benadryli võtmist magama, ka biitlite kuulamine aitab tal lõõgastuda. Pere on otsinud abi kuue arsti juurest, kes seni on välistanud viirused ja allergia ning leiavad, et see on seotud stressiga. Texase lastehaigla neuroloog Mered Parnesi hinnangul on tegu ilmselt tikkidega. Tikid on tahtmatud, kiired ja korduvad liigutused või häälitsused. Katelyn kirjeldas, et enne aevastamist on tal ninas kihelev tunne, mis kaob pärast aevastamist ja on tüüpiline sümptom tikkidele.

Tikid algavad tavaliselt näo- ja kaelapiirkonnas, näiteks hakkab laps silmi pilgutama või grimasse tegema. Tikid on tavalised ning neid ravitakse medikamentidega vaid juhul, kui need häirivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles