Uus perepalat majutab rohkemgi kui ema-isa

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues perepalatis on kõik mugavused
Uues perepalatis on kõik mugavused Foto: Kadri Penjam / ITK

Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas avati uued perepalatid, millest üks majutab vajadusel ka kaugemalt tulijad.

Sünnitusmaja viiendal korrusel asuvate palatite seas on ka üks suurem perepalat, kuhu mahuvad vajadusel ööbima vanemate vastutusel ka pere vanemad lapsed.

Kui pere leiab, et mõni muu lähedane inimene on esimestel päevadel noorele perele abiks ja toeks, siis haigla poolt on ka selleks võimalus olemas.  Nõnda saab kogu pere neil päevil koos olla ning harjuda uue pereliikmega.

«Sünnituse juures on kõige olulisem turvalisus ja selle nimel töötame iga päev, et kõik riskid oleksid maksimaalselt maandatud. Perede jaoks on  mugavus ja privaatsus vähemalt sama olulised, seepärast on hea meel, et saame seda oma patsientidele senisest enam pakkuda,» sõnas naistekliiniku juhataja dr Lee Tammemäe.

Uute perepalatite valmimise vajaduse tingis sünnitajate rohkus, mille üle on ITK ämmaemandatel hea meel. 2014. aastal nägi ITK ämmaemandate kaasabil ilmavalgust 74 paari kaksikuid – toimus 3798 sünnitust, millest sündis 3872 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles