Soomlased otsivad Tinderist nii armastust kui üheöösuhteid

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi eesmärgid on samad, ollakse Soomes tagasihoidlikumad kui mujal maailmas
Kuigi eesmärgid on samad, ollakse Soomes tagasihoidlikumad kui mujal maailmas Foto: xposurephotos.com

Mobiilirakendus Tinder on populaarseim kohtinguäpp Soomes.

Igal ajahetkel on Tinderis online hinnanguliselt 100 000 soomlast, kirjutab Yle. Üle maailma on rakendusel 50 miljonit aktiivset kasutajat, kes vaatavad oma kontot keskmiselt 11 korda päevas, kulutades selleks kokku 90 minutit.

Kuigi mujal maailmas on Tinderi populaarsus selle vastu suunatud kampaaniate tagajärjel langenud, siis Soomes on see endiselt inimeste esimene eelistus.

Tinderit eelistatakse, kuna see on tasuta ja võimaldab valida vahemaa, kui kaugelt kaaslast otsida. Seetõttu on rakendus populaarne enda kodukohas sobiva kaaslase leidmiseks võimalikult lähedalt.

Jyväskylä ülikoolis Tinderi teemal teadustööd kirjutav Juuso Puranen on leidnud, et Soome Tinderi kasutajad on võrreldes muu maailmaga võrdlemisi tagasihoidlikud: «Kuigi eesmärgid on samad, siis Soomes ei tee kasutajad üksteisele nii kiiresti konkreetseid ettepanekuid nagu mujal maailmas, siinne kohtingukultuur on palju süütum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles