Martinson: kanget alkoholi ei tohiks müüa tööajal

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögikohad on seni alkoholi müügipiirangutest pääsenud.
Söögikohad on seni alkoholi müügipiirangutest pääsenud. Foto: SCANPIX

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul tuleks piirata alkoholimüüki söögikohtades, näiteks tuleks keelata kangema kraami müük tööajal.

«On heameel tõdeda, et riiklikul tasandil on hakatud rahva tervise olulise riskifaktori – alkoholitarbimise – küsimusega aktiivsemalt tegelema,» ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Tallinn alustas sellega juba aasta tagasi, kui otsustati linnas alkoholi jaemüüki piirata. Rakendati piirangud müügikohtade põrandapinnale, keelati alkoholireklaam laste- ja haridusasutuste lähedal ning alkoholimüük spordiüritustel ja tanklates.

Martinsoni sõnul tuleks kindlasti  piirata alkoholimüüki ka toitlustusasutustes. «Kange alkoholi müük kohapeal tarbimiseks peaks olema keelatud tööpäevadel tööaja jooksul, seega lubatud mitte enne tööpäeva lõppu, alates kella 18-19,» pakkus abilinnapea välja.

Abilinnapea sõnul tuleks alkoholitarbimist piiravad meetmed rakendada kõikides linnaosades võrdselt.

Ta möönis, et Tallinna kavatsused alkoholi kättesaadavust piirata kahjuks täismahus ei õnnestunud – pühapäeviti kauplustes ning ööl vastu esmaspäeva toitlustusasutustes alkoholi müümise keelust tuli loobuda.

«Loodame, et riigi seadusandluse täiustamine võimaldab kohalikel omavalitsustel alkoholitarbimist senisest jõulisemalt ning kohtulikke vaidlustusi pelgamata piirama hakata,» oli abilinnapea lootusrikas.

Martinson rõhutas, et Tallinn on olnud selles vallas n-ö eesrindlane ja suunanäitaja. «Paraku ei ole riiklikud institutsioonid alkoholi kättesaadavuse piiramise hädavajalikkust seni tunnistada tahtnud, selle nimel tegutsemisest rääkimata. Mõistagi on meil meel, et lõpuks on ka riiklikul tasandil aru saadud, et selles vallas tuleb radikaalselt toimida,» ütles abilinnapea.

Alates 1. juulist 2015 on kange alkohoolse joogi (etanoolisisaldus üle 22 mahuprotsendi) jaemüük Tallinnas lubatud kauplustes, mille üldpind on vähemalt 150 m² ja keelatud tanklakaupluses ja ka tankla vahetus läheduses asuvas kaupluses, mille sissepääs asub vähem kui 15 m kaugusel lähimast tankurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles