Riina Raudne: alkoholitööstus on saanud Eestis väga palju raha teenida

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi reeglina ei müü alkoholi joobes isikutele.
Rimi reeglina ei müü alkoholi joobes isikutele. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

WHO märgib, et 6 liitrit absoluutalkoholi elaniku kohta aastas võiks olla piir, mil need kahjud, mis alkoholi tarbimisest ühiskonnas tekivad, ei ole väga palju suuremad sellest kasust, mida ühiskond alkoholiga seotud ärist, töökohtadest ja maksudest kogub, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «Kahekõne».

«Kui see on üle 6 liitri aastas elaniku kohta, siis me hakkame ühiskonnana sellele peale maksma,» lausus Terve Eesti SA asutaja Riina Raudne. Eestlaste vastav näitaja on praegu umbes 10 liitrit absoluutalkoholi aastas elaniku kohta ning umbes 11,8 liitrit iga täiskasvanud elaniku kohta.

Populatsiooni tasandil me näeme, et mida suurem on meie kollektiivne joomine, seda suuremad on need kahjud – seda rohkem meil on liiklusõnnetusi, varaseid surmi, töövõime kadu ja haigusi, loetles Raudne.

«Me maksame ühiskonnana väga kõrget hinda selle eest ja see hind on erinevates sotsiaalprobleemides, millele alkohol kaasa aitab,» möönis ta.

Seega tuleks tema arvates tootjatel niiöelda jootmisõigust natuke kokku tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles