Ärevushäirete raviks loodi tervendav madrats

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoogi sõnul kannatavad tänapäeva lapsed liigse pinge ja ärevuse käes.
Psühholoogi sõnul kannatavad tänapäeva lapsed liigse pinge ja ärevuse käes. Foto: PantherMedia

Eile tutvustati Rakveres uut tervendavat vibroakustilist madratsit, millega on võimalik ravida ärevushäirete ja isegi sõltuvusprobleemidega lapsi.

Psühholoog Heivi Mäekivi sõnul on tänapäeva lastel aina enam pingest ja ärevusest tingitud tervisehäireid. «Kui täiskasvanud oskavad neid probleeme sõnastada ja lahendusi otsida, siis lapsed jäävad sellega tihti kahjuks hätta,» selgitas Mäekivi ja lisas, et vibroakustilise madratsiga saab mõjutada otseselt lapse keha. «Teraapiline efekt saabub läbi pingete alanemise ja sügava lõõgastuse, mistõttu paraneb ka laste emotsionaalne seisund.»

MTÜ Koos Laste Heaks juhi Toomas Palu sõnul oli vibroakustilise teraapiamadratsi soetamine Epiima heategevuskampaania žürii üks esimesi valikuid. «Tallinnas on samasugust tearaapiavormi juba aastaid näiteks laste turvakodus sõltuvushäiretega noorte ravis kasutatud ning see on andnud väga häid tulemusi,» rääkis Palu.

Suurim kohalikke piimafarmereid ühendav meierei Epiim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste võimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti ligi 30 000 eurot ning avalikul konkursil laekus E-Piimale üle 50 lastele suunatud projekti toetusavalduse üle Eesti. Algatused, mida fond toetab, valib välja ettevõtmise žürii, kuhu kuuluvad patroon Hanna-Liina Võsa, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas ning Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas.

Eestis ainulaadne enam kui 5000 eurot maksnud vibroakustiline madrats soetati Epiima ja MTÜ Koos Laste Heaks heategevusfondist saadud raha eest ning seetõttu on teraapia kõigile abivajavatele piirkonna lastele edaspidi tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles