Rasvase toiduga depressiooni vastu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasva võiks tarbida juba hommikusöögi ajal
Rasva võiks tarbida juba hommikusöögi ajal Foto: SCANPIX

Rasvaste toitude mõõdukas tarbimine tõstab tuju ja annab energiat.

Pakkudes kehale erinevaid rasvhappeid, sealhulgas omega-3 ja omega-6, aitab see aju neuronite töö korras hoida ega põhjusta seeläbi suuri meeleolukõikumisi ega meeleolulangust, kirjutab myprotein.com.

Rasvhapete tarbimine juba hommikusöögi ajal vähendab närvilisust kogu päeva jooksul. Seega võib öelda, et vähene rasvatarbimine põhjustab tujulangust ja suurendab üleüldist rahulolematust. Seevastu suurendades rasvatarbimist, paraneb kiiresti ka meeleolu.

Valdavalt soovitatakse tarbida küllastumata rasvhappeid, ent seitse protsenti päevasest toidukogusest võivad moodustada ka küllastunud rasvhapped, ilma, et see organismile ja kehakaalule laastavalt mõjuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles