Avameelne video: isa ja poeg Seljamaa räägivad võitlusest viinakuradiga

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jass ja Heino Seljamaa
Jass ja Heino Seljamaa Foto: Kuvatõmmis saatest

Otsesaates «Fookus» oli täna eetris avameelne vestlus nukunäitleja Heino Seljamaaga, keda intervjueeris tema poeg Jass Seljamaa.

«Ülemused kirjutasid korduvalt käskkirju, olin peksupoisiks, keda saatsid korduvad viimased hoiatused,» kirjeldas Heino Seljamaa 20 aasta tagust alkohooliku elu, «ma arvan, et nad oleksid võinud selle ära teha.»

«Mäletan, et ükskord helistati teatrist koju ja küsiti, kus sa oled,» meenutas Jass, «ma ütlesin, et isa läks just välja ja oli purjus, siis sa natuke pahandasid minuga.» 

Seepeale puhkes Heino Seljamaa naerma ning ütles, et alkohoolik ise ei arva kunagi, et on purjus: «See on tüüpiline alkohooliku käitumisviis – «Mina ja täis? Lolliks olete läinud?» Kuid kui mul on sünnis veel praegu selle pärast vabandada, siis anna andeks.»

Seekordne «Fookus» uuris uue alkoholipoliitika kitsaskohti, saatekülalised olid Maris Jesse, Margus Kastein, Jaanus Vihand ja Margus Uudam. Saade on järelvaadatav Tudeng TV kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles