Viljatusravikliinik hakkab pakkuma munarakkude külmutamist

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nova Vita hakkab pakkuma munarakkude külmutamist ja laiendab terviseturismi Eestis.
Nova Vita hakkab pakkuma munarakkude külmutamist ja laiendab terviseturismi Eestis. Foto: Panther Media/Scanpix

Tallinnas tegutsev viljatusravikliinik Nova Vita hakkab omanike vahetuse tõttu pakkuma mitmeid uusi teenuseid ja protseduure, sealhulgas munarakkude külmutamist.

Ovumia juhatuse esimees Pekka Sillanaukee ütles, et Eesti tervishoid on arenemas rahvusvahelises suunas. «Tegemist on hea võimalusega tõsta laborteenuste taset varasemast veelgi kõrgemale, et see vastaks maailma tipptasemele ning tagada Eesti inimestele parim võimalik viljatusalane ravi,» selgitas Sillanaukee.

Sillanaukee sõnul julgustas neid ostutehinguga lõpuni minekul ka Eesti valitsuse plaan liikuda edasi patsiendi vaba liikumise direktiiviga. «Tegemist on positiivse ja õige trendiga, suunamaks patsiendid sinna, kus on valmisolek ja suutlikkus neid kohe teenindada,» sõnas mees.

Nova Vita tegevjuht dr Merike Seer näeb ettevõtte müümisest tulenevaid eeliseid. «Meie töötajad jäävad ettevõtte müügist hoolimata samaks, aga koostöös Ovumia kogenud spetsialistidega saame laiendada oma oskusteadmiste ja teenuste baasi,» sõnas Seer. Ta lisas, et koostöös Ovumia OY-ga tulemusel, lisandub uusi töökohti Nova Vita Kliinikus. Seeri sõnul on jätkuvalt tugev ka koostöö Haigekassaga ning Eesti patsientidele loodetakse edaspidigi kvaliteetseid teenuseid pakkuda.

Nova Vita kliinik on pühendunud kvaliteetsete ja usaldusväärsete viljatusravi- ja sellega seotud laboriteenuste pakkumisele, panustades tugevalt ka teadus- ja arendustöösse. Nova Vita uus omanik Ovumia OY on Soome viljatusravikliinik, mis teeb laia rahvusvahelist koostööd haiglate ja uuringukeskustega.   

Nova Vita osteti hiljuti ära Soome kõrgetasemelise viljatusravikliiniku Ovumia OY poolt. Uuel omanikul on plaan arendada viljakusalast tegevust mitmete uute protseduuride ja diagnostiliste meetodite pakkumise läbi Eestis.

Sealhulgas on juba 2015. aasta jooksul plaanis pakkuda munarakkude külmutamise võimalust ja lisaks sellele on plaanis oluliselt suurendada välismaiste viljatusravipatsientide toomist Nova Vita Kliinikusse eelkõige Soomest, Skandinaaviamaadest ja Kesk-Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles