Ohtliku imeravimi MMSiga seostatud arst visati liidust välja

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri tervisekeskuse juhataja, perearst Riina Raudsik.
Jüri tervisekeskuse juhataja, perearst Riina Raudsik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eetikakomitee peab MMSiga seostatud Jüri tervisekeskuse perearsti Riina Raudsiku tegevust arstieetikat rikkuvaks ja seetõttu arvas Eesti Arstide Liidu volikogu Riina Raudsiku liidu liikmete hulgast välja.

Arstide liidu eetikakomitee taunib arstide tegevust, kes reklaamivad niinimetatud ravivõtteid ja -vahendeid, ilma et nende toime ja ohutus oleks tõendatud. Sügavalt ebaeetiline on arstide käitumine, kes oma avalikes esinemistes reklaamivad mõne ravimi või ravimeetodi ainulaadsust ja hädavajalikkust igas võimalikus situatsioonis. Enamasti õhutavad seda tegema meditsiinihariduseta isikud, kelle eesmärk on «imeravimite» müügist tulu saada.

Eesti Arstide Liit teeb ettepaneku seadustada kontrollivõimalus ilma erihariduseta inimeste tegevuste üle, mida väheinformeeritud abivajaja võib tõlgendada kui ravimist, ja kutsume järelevalveorganeid jälgima avalikkusele edastatavat alternatiivsete ravimeetodite reklaami.

Ühtlasi tunneb Eesti Arstide Liit jätkuvalt muret Eestis leviva tervist ohustava käitumise pärast, kus inimesed kasutavad tõendamata toimega, sageli mürgiseid aineid, mida usutakse parandavat tervist ja ravivat haigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles