Vähihaigetel on lootust säästvamale ravile

Hanneli Rudi
, head of Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiritusravi palat.
Kiiritusravi palat. Foto: Oliver Matkur

Järgmisel aastal on Eesti vähihaigetel võimalus saada senisest säästvamat kiiritusravi, samuti hakkab haigekassa rahastama psühhiaatrilise ravimeeskonna koduvisiiti.

Järgmisel aastal lisandub  tervishoiuteenuste loetellu  mitmeid vähiravi patsiente senisest enam säästvad kiiritusravi võimalusi, teatas haigekassa. . Põhjalikult on uuendatud jämesoolekasvaja keemiaravi, lisades kaasaegseid bioloogilisi kasvajavastaseid ravimeid. Samuti avarduvad võimalused neile inimestele, kel ei ole võimalik ise arsti juurde minna – teenuste loetellu lisandub psühhiaatrilise ravimeeskonna koduvisiidi võimalus lastele ning füsioteraapiateenuse kodus osutamise võimalus. Laiendatakse ka taastusravi rakendustingimusi, samuti lisatakse kaasaegseid innovaatilisi ravivõimalusi mitmete harvaesinevate haigusseisundite raviks nagu akromegaalia (endokriinhaigus), kaugelearenenud Parkinsoni tõbi, ravile raskesti alluv krooniline urtikaaria ning mitmed harvaesinevad neuroloogilised haigused.

Koostöös erialaseltsidega on kaasajastatud veresoontekirurgia, intensiivravi ja anestesioloogia, logopeedia ja erakorralise meditsiini valdkonna teenused, mis võimaldavad tagada kaasaegsel tasemel diagnostika ja ravi.

Uuest aastast hakkab haigekassa hüvitama ka mitmeid uusi vajalikke kodus kasutatavaid meditsiiniseadmeid. Olulise uuendusena hakatakse järgmisest aastast kompenseerima vajalikke nahahooldustooteid raskekujulist ihtüoosi põdevatele inimestele, loetellu lisatakse ka kaelatraumadest taastumiseks vajalikud ortoosid. Lisaks laienevad valikuvõimalused paljude meditsiiniseadmete osas ja rakendatakse ka piirhinnasüsteemi, mis võimaldab muuta meditsiiniseadmed kättesaadavaks suuremale hulgale patsientidele tagades samas ravikindlustuse ressursside efektiivse kasutuse.

Haigekassale laekus menetlusse 107 taotlust, millest osaliselt või täielikult rahuldati 32, sh lisatakse loetellu 11 täiesti uut teenust ning viis haiglaravimit. Meditsiiniseadmete loetellu lisati kokku 146 uut meditsiiniseadet ning kaks uut meditsiiniseadme rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles