Noored lähenesid tervisele uuest küljest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue teemana käsitlesid projektid näiteks nägemiskontrolli.
Uue teemana käsitlesid projektid näiteks nägemiskontrolli. Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi noorte terviseteemaliste projektide konkursil osalenud projektidest paistsid silma need, mis lähenesid tervise teemadele uuest küljest.

Tervise Arengu Instituudi spetsialist Lembi Posti sõnul toodi uue teemana sisse näiteks nägemiskontroll, teatas instituut. Veel iseloomustab tänavusi projekte mitmekülgsus ning paljudes projektides olid samaaegselt hõlmatud erinevad tervisevaldkonnad. Samuti tunnevad noored enda ja kogukonna vajadusi ja projektidesse oli kaasatud nii nooremaid koolikaaslasi kui ka tervet kogukonda.

Posti sõnul oli raske paljude heade projektide seast parimaid välja valida. Projektide hindamisel lähtus žürii idee uudsusest ja omapärast, mõjust tervisekäitumise kujundamisele, läbimõeldud tegevuskava olemasolust ja sisukusest, projekti jätkusuutlikkusest ja haaratava sihtgrupi suurusest.

«Lisaks projekti sisule peame oluliseks, et ka taotlus oleks põhjalikult ja selgelt täidetud. Kiitust väärivad need, kes olid projekti kirjutamisel juba uurinud, millise tervist puudutava tegevuse järgi oleks sihtrühmas vajadus,» ütles Posti, kelle sõnul on hea projekti tunnuseks läbimõeldud tegevus- ja ajakava ning tähtaegadest kinnipidamine ja projekti reaalne teostatavus.

Konkursil Tervist Edendava Idee Projekt osales sel aastal 64 projekti, neist 29 nooremast ja 35 vanemast vanuserühmast. Eelmisel aastal osales konkursil 51 terviseprojekti.

Konkursi võitnud terviseprojektid saavad igaüks oma ideede elluviimiseks kuni 640 eurot. Lisaks ootab välja valitud projekti liikmeid ka auhind.

Võitnud projektid nooremas vanuserühmas (8. klass ja nooremad):

I koht – «Kiiver on khuul!», Paide Avatud Noortekeskus, projektijuht Rene Perzinski

II koht – «Seikle värskes õhus», Tahkuranna Avatud Noortekeskuse Võiste Noortetuba, projektijuht Enel Lauter

III koht – «Tervise tasakaal», Kuressaare Noorte Huvikeskus, projektijuht Kirke Ly Hell Loomet

Võitnud projektid vanemas vanuserühmas (9. klass ja vanemad):

I koht – Kunda Ühisgümnaasium, 11. klass, projektijuhid Rudolf  Botško, Dmitri Fjodorov

II koht – «Tervis ja kohvik käsikäes», Paide Ühisgümnaasium, 11. klass, projektijuhid Annette Tuiman ja Birgit Suurorg

III koht – «Mina ise oma tervise sepp», Urvaste Kool, 9. klass, projektijuht Jekaterina Požarova

Võitnud projektidega saab tutvuda terviseinfo veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles