Meedia liialdas liha kahjulikkusega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: WHO

Üle-eelmisel nädalal lükkas Rahvusvahelise Vähiuuringute Agentuuri (IARC) eelteade käima lumepalli, mis hirmutas lihasööjaid suure vähiohuga. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Eestis Marge Reinap selgitab, kuidas selline valeinfo levima hakkas.

Mis põhjusel hakkasid 23. oktoobril rahvusvahelises meedias levima väited, nagu oleks liha söömine sama ohtlik kui suitsetamine?

Siin langes mitu asjaolu kokku. Rahvusvahelise organisatsioonina saatis IARC eelteate, et uuringu tulemused avalikustatakse peagi – see on tavapärane protseduur, kui soovitakse, et eri riikide meediaagentuurid saaksid info kätte võrdsetel alustel. See eelteavitus inimeste toidulaua nii olulise koostisosa kohta tekitas aga spekulatsioone ja nii ilmselt tekkisidki need spekuleerivad lood, mis hakkasid kulutulena maailmas levima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles