Põhjused, miks naised voodis teesklevad

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti on põhjus soov mehele meele järgi olla
Enamasti on põhjus soov mehele meele järgi olla Foto: SCANPIX

Seksuoloogid väidavad, et kui naine pole vahekorda ette planeerinud, otsustab ta mehe rõõmuks sellega siiski kaasa minna.

Kuigi vahekord peaks mõlemale osapoolele võrdselt nauditav olema, tekib küsimus, miks naised selle asemel vahel siiski teesklevad, kirjutab Medicaldaily.

Teadlased usuvad, et orgasmi teesklemise evolutsiooniline eesmärk on partnerit endaga hoida. Ajakirjas Archives of Sexual Behaviour 2011. aastal avaldatud uuringus tunnistas 54 protsenti püsisuhtes olnud naisest, et on mingil ajahetkel orgasmi teeselnud.

Naiste grupp, kes seda väitis, tunnistas samuti, et riietuvad tihti meeste maitsele vastavalt ning hoiavad end mehe tegemistega alati kursis. Sellist käitumist seostatakse samuti paarilise endale hoidmise vajadusega.

Orgasmi teesklemine on tihti märk sellest, et naine siiralt usubki, et seksi peamine eesmärk on mehe vajaduste rahuldamine. Möödunud aastal läbi viidud uuringus kinnitasid pooled osalenud naised vanuses 18-59 nii teesklemist, kui ka seda, et eesmärgiks oli soov partneri uhkust ja oskusi upitada.

«Selline käitumine kipub korduma ning on oht, et seks taandub naise jaoks kohustuseks,» ütles kliiniline terapeut dr Judi Cineas.

«Selle asemel, et end vabaks lasta, seatakse tihti eesmärgiks hoopis mehe matšolikkuse rõhutamine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles