Haigla peab arstile hüvitama saamata jäänud töötasu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork
Andres Kork Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus otsustas Lääne-Tallinna keskhaiglalt välja mõista Andres Korki kasuks tema ebaseadusliku töölt eemaoleku ajal saamata jäänud töötasu, kirjutab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.


Tallinna ringkonnakohus otsustas lugeda Lääne-Tallinna keskhaigla poolt 16. novembril 2009 Andres Korgile esitatud töölepingu ülesütlemine tühiseks ja tööleping sel põhjusel mittelõppenuks.

Ringkonnakohtu vanemreferent Olivia Šults lisas, et haiglalt otsustati koondatud arsti Andres Korki kasuks välja mõista saamata jäänud töötasu, mis ulatub sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

Otsusele võivad menetlusosalised vandeadvokaadi vahendusel esitada kassatsioonkaebuse riigikohtule 30 päeva jooksul.

Ringkonnakohus nõustus maakohtuga ja leidis, et Andres Korgi töö kliiniku juhatajana ei olnud täiendavate osakondade allutamisega ja kliiniku ümbernimetamisega lõppenud, mistõttu tema koondamine ei olnud õigustatud.

Asjaolu, et haigla on vaidlusaluse kliiniku juhatajana töötamiseks sõlminud lepingu teise töötajaga, ei anna alust lugeda Andres Korgi töölepingu ülesütlemist kehtivaks.

Arstide liidu väitel oli Korgi koondamise tegelik põhjus see, et ta esindas liidu eestseisuse liikmena teisi töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles