Saksamaal tegutses aastaid libakirurg

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla kinnitusel mees ei opereerinud kunagi üksi.
Haigla kinnitusel mees ei opereerinud kunagi üksi. Foto: Küllike Rooväli

Ühe oma kirurgi doktorikraadi kontrollima asunud Saksamaa kliinik avastas ebameeldiva üllatusena, et mehel puudus mitte ainult väidetav kraad, vaid ka arstidiplom.

Põhja Rhine-Westfaleni liidumaa Düreni haigla kinnitusel oli mees aastaid töötanud kirurgiaosakonnas assistendina, kirjutab Local. Haigla toonitab, et ta polnud kunagi opereerinud üksi, määranud diagnoosi ega juhtinud ravi.

Haigla pöördus kohalike võimude poole tema doktorikraadi kontrollimiseks ning selgus, et mees on küll meditsiini õppinud, kuid pole teinud lõpueksameid. Ülikool, mis oli talle andnud väidetava doktorikraadi, eitas selle väljastamist. Vähe sellest, ka ta juhiload on võltsitud.

Haigla kinnitusel palkasid nad mehe, kuna eelmises töökohas oli tal hea maine. Tema dokumentide ehtsust kontrollis kohalik võim enne palkamist ning haiglal polnud alust nende ehtsuses kahelda. Haigla kinnitusel on neil hea meel, et mehe CVd põhjalikult kontrollides pettus avastati.

2012. aastal selgus, et sama haigla uroloogil polnud õigust arstina töötada. Tänavu juunis mõistis Regensburgi kohus ühe libaplastikakirurgi neljaks aastaks vangi. Hannoveris mõisteti vangi mees, kes ravis eluohtlikus seisukorras lapsi ilma vastava väljaõppeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles