Lastefond on seni kogunud haigete laste heaks üle 2,8 miljoni euro

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta märtsi- ja aprillikuu jooksul aset leidnud Laima, MTÜ Audiere ja SA TÜ Kliinikumi Lastefondi ühise heategevuskampaaniaga kuulmispuudega lastele kogutud annetussumma sümboolne üleandmine Tartu ülikooli kliinikumi kõrvakliinikus.
2014. aasta märtsi- ja aprillikuu jooksul aset leidnud Laima, MTÜ Audiere ja SA TÜ Kliinikumi Lastefondi ühise heategevuskampaaniaga kuulmispuudega lastele kogutud annetussumma sümboolne üleandmine Tartu ülikooli kliinikumi kõrvakliinikus. Foto: Margus Ansu

Selle nädala lõpus oma 15. tegevusaasta täitumist tähistav lastefond on senise tegevuse jooksul kogunud annetustena miljoneid, soetanud selle käigus hulgaliselt meditsiiniseadmeid haiglatele ning aidanud tuhandeid lapsi üle Eesti.

Kuigi lastefond sai asutatud Tartu ülikooli kliinikumi juurde esialgse eesmärgiga edendada laste ravitingimusi just kliinikumis, on fondi tegevus tänaseks oluliselt laienenud ning põhitegevuseks saanud just haigete laste koduse ravi toetamine, vahendab organisatsioon.

15 aasta jooksul on fond kogunud üle 2,8 miljoni euro annetusi, mille eest on aidatud vahetult või erinevate asutuste ja organisatsioonide tegevust toetades kokku 1010 last Eesti erinevaist paigust. Lisaks on soetanud rohkem kui miljoni euro eest meditsiiniseadmeid- ja vahendeid Tartu ülikooli kliinikumile ja Eesti väikehaiglatele, mis on kaudselt aidanud veel tuhandeid lapsi üle Eesti.

Seni toetatud projektid. Allikas: lastefond
Seni toetatud projektid. Allikas: lastefond Foto: Lastefond

15 tegutsemisaasta tähistamiseks korraldab lastefond oma sünnipäeva paiku mitmeid üritusi ja aktsioone. Juba novembri algusest on kõigil võimalik Lastefondi tegevust toetada, soetades juubeli puhul välja antud heategevuslikke Mõmmiku õnnitluskaarte. 13. novembril kutsub lastefond oma suurtoetajad ja koostööpartnerid Atlantise restorani pidulikule tuluõhtusöögile, et neid tänada ja üheskoos veel üks heategu korda saata ning 14. novembril on kõik head inimesed oodatud Lastefondi avalikule sünnipäevapeole Tartu jazzklubis.

2000. aastal asutatud Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles