Kaks ravimit sattusid tarneraskustesse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Panther Media

Selle nädala alguses teatati valguvaigisti Dolocodon 40 mg ja antidepressandi Eslorex 10 mg 60 tabletiga pakendi tarneraskustest. 

Valuvaigisti Dolocodon 40 mg toimeainet pikema aja jooksul vabastavate tablettide tarneraskused kestavad eeldatavasti kuni tuleva aasta veebruarini, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ravimi toimeaine on oksükodoon. Ravimiameti sõnul on hulgimüügis veel väike varu ravimit olemas. Samas ravimvormis ning sama tugevusega on saadaval Oxycontin 40 mg toimeainet pikema aja jooksul vabastavad tabletid.

Antidepressandi Eslorex 10 mg 60 õhukese polümeerikattega tabletiga pakendi tarneraskused kestavad eeldatavasti 2016. aasta jaanuarini. Ravimi toimeaine on estsitalopraam. Ameti sõnul on saadaval on sama tootja 30 tabletti sisaldav pakend ning teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad estsitalopraami sisaldavad preparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles