Seljavalu kurtnud hiidlane sünnitas etteaimamatult lapse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase naine.
Rase naine. Foto: PantherMedia/Scanpix

Septembris leidis Hiiumaa haiglas aset eripärane juhtum, mil erakorralise meditsiini osakonda saabus naine, kes ei olnud väidetavalt teadlik oma lõppfaasis rasedusest.

Hiiumaa haigla õendusjuhi ning juhatuse liikme Riina Tamme sõnul tuli noor naine seljavalu kaevates EMOsse, kus kontrolli käigus selgus, et naine on rase ning õige pea ootab teda ees sünnitus.

Seepeale kutsuti EMOsse ämmaemand ning naine viidi sünnitusosakonda. «Seda on meil varem ka juhtunud ning see pole mingi uudis, kuid on selline huvitav juhtum,» ütles Tamm.

Naine saabus EMOsse õhtupoolikul ning sünnitas ööl vastu järgmist päeva tütre. Ema ja lapsega on Tamme sõnul kõik hästi. «Kuigi naise tööandja olevat seda kahtlustanud, siis töötaja väitis, et ta pole rase. Kui inimene ütleb, et ta ei teadnud rasedusest, siis nii ilmselt ongi,» rääkis Tamm.

Taolisi juhtumeid on Riina Tammele teadaolevalt ka varasemalt ette tulnud. «Üks naine ei olnud meie haiglas arvel olnud ning väitis samuti, et tema ei teadnud rasedusest,» rääkis ta. Naine olevat sünnitanud kodus duši all ning kutsus seejärel suurest ehmatusest kiirabi.

Kunagi aastaid tagasi toodi kiirabiga haiglasse tugevat kõhuvalu kaevanud noor tüdruk, kellel algas kohe haiglasse jõudes sünnitus. «Kõik need lapsed on elusad ja terved ning ka emadega on kõik hästi,» kinnitas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles