Prokuratuur sai kaalualandajate müügiga seoses kuriteoteate

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Prokuratuur sai naistefoorumites ringlevate kaalulangetavate preparaatide müügiga seoses sel nädalal esimese kuriteoteate.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles, et prokuratuur on saanud kaalulangetavate preparaatide suhtes avalduse. «Seadusest tulenevalt on ette nähtud 10 päeva, mille jooksul peab ära otsustama, kas alustada juhtumi suhtes kriminaalmenetlust,» sõnas ta. Seega selgub novembri viimasel nädalal, kas algatatakse kriminaalmenetlust või mitte.

Kallase sõnul ei saa avalduse sisu prokuratuuri pressiesindaja kommenteerida ja ka seda, milliste ainete kohta avaldus täpsemalt esitati.

Eesti Päevaleht avaldas novembri alguses loo, et naistefoorumites varitseb kliente surmavate kaalu langetavate kapslitega äritseja, kes müüb kõikjal maailmas inimtarvituseks keelatud kemikaali DNP, mis võib inimese seestpoolt surnuks põletada. Äritseja müüs ka muid kangeid preparaate.

Ravimiameti teatel oli artiklis nimetatute hulgas nii kemikaale kui ebaseaduslikke ravimeid ja mitte ükski artiklis nimetatud ravimitest ei oma Eestis müügiluba. Lisaks on tegemist ebaseadusliku majandustegevusega, sest ravimeid tohib müüa üksnes apteegis.

DNP ägeda mürgistuse korral tekivad iiveldus, oksendamine, higistamine, peapööritus ja peavalu, kehakaalu vähenemine. Kroonilise mürgistuse ehk pikaajalise kasutamise nähud on silmakahjustus (katarakt), nahakahjustused, luuüdi, närvisüsteemi ja südame-veresoonkonna häired ning kaalulangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles