Hollandis ärgitatakse inimesi teed jooma

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Hollandi Tervisenõukogu soovitab inimestel päevas kolm kuni viis tassi teed juua, kuna mitmetest uuringutest on selgunud, et igapäevane tee tarbimine avaldab tervisele positiivset mõju.

«Me märkasime, et teaduskirjanduses on viimase 10 aasta jooksul selgeid märke sellest, et tee joomine on inimese tervisele hea,» ütles nõukogu pressiesindaja Eert Schotenis. Ta lisas, et kolm kuni viis tassi teed päevas aitab alandada vererõhku ja vähendab diabeedi ning insuldi riski, vahendab Telegraph.

Samuti julgustatakse Hollandi lapsi teed jooma. Ühes Amsterdami koolis pakutakse igal lõunal koolilastele toidu kõrvale ka teed. Eksisteerib ka erinevaid kaubamärke, millega meelitatakse Hollandi teed jooma. Näiteks «Dragonfire» tee, mis on segu ingverist, piparmündist ja lagritsast. Lisaks sisaldab Hollandi bränd «Pyramide'i» nelja erinevat teed, mis on pakendatud koomiksitegelaste piltidega.

Teed soovitatakse juua ilma piimata ja kindlasti ilma suhkruta. Peamiselt ülistatakse rohelist teed, kuna see on tervisele üks kasulikumaid. 

Rohelisel teel on antioksüdeeriv kaitse, mis võib parimal juhul aidata inimesel võidelda ka depressiooniga. Samuti on oletatud, et tema antioksüdante võib aidata ka rinna-, kopsu- ja maovähi puhul.  Ühtlasi on väidetud, et tass teed võib kaitsta ka dementsuse korral.

Arstid on ka hoiatanud, et rohke manustamine ei pruugi alati hästi lõppeda. Nad tõid näiteks ühe teismelise tüdruku, kes tellis interneti teel Hiinast kaks kasti rohelist teed. Ta jõi kolm kuud mitu tassi teed päevas, mille tagajärjel tekkis tal raske maksapõletik. Arstid tuvastasid rohelise tee haigusetekitajana ja käskisid neiul joomise kohaselt lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles