Soomes keelas jõusaal immigrantidele sisenemise

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõusaal keelas liitumise sisserändajatele
Jõusaal keelas liitumise sisserändajatele Foto: SCANPIX

Soome võrdse kohtlemise ombudsmani hinnangul on Heinola linna spordiklubi teade, et «jõusaal jääb soomlastele», diskrimineeriv.

Ombudsman kritiseeris Heinola jõusaali pärast seda, kui viimane teatas nii veebilehel kui trükimeedias, et ei luba immigrantidel endaga liituda, kirjutab Yle.

Klubi veebilehel olev teade on tänaseks eemaldatud, ent kõlas järgmiselt: «Jõusaal jääb soomlastele. Immigrante, kes on siia mujalt kolinud, me vastu ei võta, sest jõusaal on täis.»

Klubi omanik Pertti Heikkilä sõnul sooviski ta inimesi informeerida, et jõusaalis pole ruumi uutele liitujatele: «Kirjutasime teate sel viisil ja see on selgelt inimesi provotseerinud. Muud midagi ei ole öelda.»

Heikkilä lisas, et klubi administraatorid olid jõusaali ja spaa külastuse millegipärast piiritlenud vaid kohalikega ning temalt ei olnud teate avaldamiseks sellisel kujul luba küsitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles