Välimus, suhted, edu – mida inimesed kadestavad?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte seas esineb kadedust rohkem
Noorte seas esineb kadedust rohkem Foto: SCANPIX

Nii mehed kui naised kadestavad enamasti omavanuseid sookaaslasi, ent noored inimesed tunnevad kadedust rohkem kui vanemad.

Samas pole selge, kas vanemas eas esineb kadedust vähem generatsioonide erinevuse või inimeste isikliku arengu tõttu, kirjutab Medical Daily.

«Mõlemal juhul on tegemist huvitava avastusega, ent põhjuse aitab välja selgitada uus eesseisev pikaajaline uurimus,» kirjutasid teadlased.

987-st uuringus osalenust oli viimase aasta jooksul tundnud kadedust enam kui kolmveerand, naiste seas 79,4 protsenti ja meeste seas 74,1 protsenti. Need näitajad vähenesid vanuse kasvades.

Enamasti kadestati sookaaslaseid, kelle vanus erines enda omast kuni viis aastat.

Noored tõid kadeduse põhjustena välja teiste inimeste välimust, suhteid, edu koolis ja tööl ning sotsiaalseid oskuseid. Kõigi katsealuste puhul esines kadedust teiste inimeste majandusliku edu pärast ning see oli ka valdkond, kus domineerisid eakamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles