Rootsis teevad muret viimase hetke abordid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis on aborditegemine lubatud 22.rasedusnädalani
Rootsis on aborditegemine lubatud 22.rasedusnädalani Foto: SCANPIX

Rootsi sotsiaalamet on asunud välja selgitama, miks otsustavad paljud naised abordi kasuks hilises staadiumis.

On lapsi, kes sünnivad 21. rasedusnädalal ning jäävad ellu, ent abordi viimaseks tähtajaks on Rootsis 22.nädal, kirjutab Expressen.

Rootsi sotsiaalamet on asunud üle vaatama abordi viimast piiri ning uurima naistelt, miks nad otsustavad selle tee kasuks viimase tähtaja eel.

Sünniameti peaarst Gunnar Sjörs ütles väljaandele, et abordi tegemine on alati väga individuaalne ega tohiks olla ühe kindla numbriga reguleeritud: «Meie tegeleme enneaegselt sündinud laste elude päästmisega. Samas poleks õige piirata ka inimeste õigust abordile ühe teatud numbriga.»

Sotsiaalametniku Göran Ewerlöfi sõnul on tegemist keerulise eetilise ja juriidilise küsimusega: «Probleem on suurem kui nädala numbri liigutamine siia või sinna. Soovime esmalt selgitada välja, miks tehakse aborte 22.nädalal ning milliseid ohte see endast kujutab.»

Ewerlöf toob välja, et abordi piiri vähendamine nädala võrra võib tähendada enamaid naisi, kes on sunnitud näiteks raske puudega lapse lõpuni kandma ja tema eest terve elu hoolitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles