Briti uuring: iga neljas mees kannatab ka «päevade» all

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka meestel esineb igakuiselt perioode, kus nad on tavapärasest tundlikumad.
Ka meestel esineb igakuiselt perioode, kus nad on tavapärasest tundlikumad. Foto: SCANPIX

Värske briti uuring toob välja, et neljandik sealsetest meestest väidab, et ka nemad kannatavad sarnaselt naiste igakuisele menstruatsioonile sarnanevate «päevade» all.

Ligi 2500 osalejaga uuringus, millest võttis osa võrdne arv mehi ning naisi, küsiti muuhulgas meeste käest, kas neil esineb ka selliseid menstruatsiooniga kaasnevaid vaegusi, mida tavaliselt naised kaebavad - sealhulgas väsimust, krampe ning suuremat tundlikkust, vahendab Telegraph. Lisaks selle, et 26 protsenti uuringus osalenud meestest tunnistas, et nad tõesti kannatavad kord kuus nende all, oli uuringu läbiviijate jaoks veelgi üllatavam, et 58 protsenti uuringus osalenud naistest uskus, et see võib tõesti nii olla.

Veelgi enam, 43 protsenti kõikidest naisvastajatest, kelle kaaslane väitis, et ka tema kannatab kord kuus «päevade» all, tunnistas, et püüab sellel perioodil mehe jaoks rohkem olemas ja toeks olla. 44 protsenti seda tunnistanud naistest ütles, et püüavad lihtsalt mehel tuju tõsta ja 39 protsenti naistest käib sellel ajal praktiliselt kikivarvul, et mitte meest häirida. Kolmandik nendest naistest, kes ei uskunud, et tema kaaslasel on ka «päevad», märkis pigem, et mees võtku end kokku ja käitugu nagu mehele kohane.

Mehed tõid sellisele perioodile iseäralike omadustena välja nii pidevat näljatunnet kui üldist ärritatavust. 12 protsenti nendest meestest tunnistas, et on sellel ajal iseäranis tundlik oma kaalu suhtes ning 5 protsenti sõnas, et kannatab kord kuus ka n-ö menstruatsioonikrampide all.

Veebikeskkonnas vouchercloud.co.uk avaldatud küsitluse kohaselt kulutab tavaselt see mees, kes tunnistas, et ka tal esinevad meeste «päevad», igakuiselt 81,53 naela ehk 115,32 eurot rohkem toidule ja snäkkidele, kui need mehed, kellel selliseid perioode ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles