Tuntud nohurohi kadus müügilt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohuravimit ei pruugi apteegis müügil olla.
Nohuravimit ei pruugi apteegis müügil olla. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tarneraskuste tõttu tuntud nohuravimit lähiajal Eesti apteekidest osta ei saa, samal põhjusel ei ole aktiivsus- ja tähelepanuhäirete raviks vajalikku rohtu.

Xymelin Menthol 1 mg/ml ninasprei tarneraskused kestavad eeldatavasti 2016. a jaanuarini ja Xymelin 1 mg/ml ninasprei tarneraskused  2016. aasta maini, teatas ravimiamet.. Mõlema ravimi toimeaineks on ksülometasoliin. Apteekides on saadaval teiste tootjate ksülometasoliini sisaldavad preparaadid.

Medikinet XL 40 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate kõvakapslite (toimeaine metüülfenidaat) tarneraskused kestavad eeldatavasti 2016. a jaanuari lõpuni. Sama ravimi teised tugevused on apteekides saadaval, samuti on saadaval metüülfenidaati sisaldavad  toimeainet prolongeeritult vabastavad tabletid (Concerta). Patsiendid peaksid ravi jätkamise osas ühendust võtma oma raviarstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles