Neli toiduainet, mis teevad külmetuse hullemaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstsai gripihaigetele ei sobi.
Röstsai gripihaigetele ei sobi. Foto: SCANPIX

Isegi kui gripihooajal pesta käsi 13 korda päevas, pole iga kord võimalik haigeks jäämist vältida. Kui see aga peaks juhtuma, siis ilmselt ei soovi keegi pikalt tõvevoodis olla. Need neli toiduainet aga süvendavad haigusnähtusid vähem kui tunni aja jooksul, kirjutab Fox News.

Karastusjoogid

Kuigi ingverijook sisaldab palju C-vitamiini, leidub seal palju suhkrut, mis põhjustab põletikku ja nõrgendab põletikuga võitlevaid valgeid vereliblesid. Sama mõju on ka suhkrurikastel toiduainetel nagu hommikuhelbed, kommid, küpsised. Selle asemel tasuks juua ingveriteed või puhast vett. Kui aga tuleb näksimise isu, siis tasub eelistada popkorni või puuvilju.

Piimatooted

Hoolimata kuuldustest ei põhjusta piimatooted lima. Aga kui lima on juba organismis olemas, siis võivad piimatooted mõnel inimesel  muuta selle paksemaks. Kui märkate, et piimatoodete tarbimine teeb teie enesetunde kehvemaks, siis tasuks nende tarbimist piirata.

Alkohol

Ei pea paika väide, et alkoholist võib haiguse puhul abi olla. Nagu suhkurgi nõrgendab alkohol valgeid vereliblesid ja paranemine võtab kauem aega. Lisaks suurendab alkoholitarbimine vedelikupuudust, mis juba nagu nii on. Tänu vedelikupuudusele aga tõuseb alkoholi tase veres senisest rohkem ning purju jäämiseks piisab väiksemast kogusest.

Rafineeritud süsivesikud

Röstsai ja küpsised näivad olevat sobilik toit põdejale, kuid tegelikult ei tee need tervisele head. Rafineeritud süsivesikud lagunevad kiiresti suhkruks ja põhjustavad veresuhkru tõusu nagu mahl, karastusjoogid ja teised suhkrurikkad toidud ning takistavad samamoodi terveks saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles