Ebatavaline katse: selle toidu söömine paneb mehed paremini lõhnama

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugu ja juustuvõileiva lõhna võitluses jäi peale küüslauk
Küüslaugu ja juustuvõileiva lõhna võitluses jäi peale küüslauk Foto: SCANPIX

Hiljutises ebatraditsioonilises uuringus võrreldi meeste atraktiivsust naiste seas pärast küüslaugu ja juustuvõileiva söömist.

Kolmes erinevas uuringus võrreldi gruppi mehi, kellest pool sõi kuus küüslauguküünt ja teine pool sõi juustuvõileiva, kirjutab Huffington Post. Katsete korraldajad Praha ülikoolist palusid meestel vältida kõiki teisi kehalõhnade mõjutajaid nagu parfüümi, deodoranti, suitsetamist jms.

Eksperimentide käigus koguti  meeste naha pinnalt puuvillase salvrätikuga «lõhna», millele naistel tuli seejärel hinnang anda. Nädal hiljem vahetasid juustu- ja küüslaugusööjad oma menüüd ning katset korrati.

Mõlemal korral tundus naistele, et küüslaugusööjaid saatnud kehalõhn oli parem ja mõjus atraktiivsemalt. Seega 12 grammi värsket küüslauku söönud meeste lõhna hinnati seitsme palli skaalal hinnetega 2,9 kuni 3,1, samas kui juustuvõileiva sööjad nii kõrgeid hindeid ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles