Meestekuu uuring: iga kolmas mees peaks pöörduma arsti poole

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urineerimishäireid esineb sagedamini vanematel meestel.
Urineerimishäireid esineb sagedamini vanematel meestel. Foto: Panther Media/Scanpix

Meestekuul novembris täideti kusemishäirete testi rekordiliselt enam kui 2260 korda ning tulemused näitasid, et igal kolmandal mehel esinesid vähesed kuni mõõdukad urineerimishäired. 

Sellisel puhul on põhjust kindlasti arsti poole pöörduda, et täiendavalt eesnääret kontrollida ning teha vajadusel PSA test, teatas meestekuu.ee.

Enam kui pooled üle 50-aastastest meestest kaebavad kusemishäirete üle, mis on tingitud eesnäärme healoomulisest suurenemisest. Kõige sagedamini häiriv sümptom on öine urineerimisvajadus (noktuuria) ehk mees peab sageli WC-vahet käima. Urineerimishäirete esinemissagedus hakkab kasvama üle 35-aastastel meestel ja see trend on jätkuv vanemas eas.

Meestel, kellel urineerimisega seotud kaebused puuduvad, soovitatakse kontrollida eesnääret alates viiekümnendast eluaastast vähemalt üks kord aastas. Lisaks aitab eesnäärme kontrollimine kindlaks teha eesnäärme vähki haigestumise riski ning haigust varajases arengufaasis avastada.

Kusemishäirete küsimustikku saad täita sellel aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles