Briti noorim organidoonor elas vaid tund aega

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hope Lee oli vaid 74 minutit vana, kui temast sai orgonidoonor.
Hope Lee oli vaid 74 minutit vana, kui temast sai orgonidoonor. Foto: SCANPIX

Haruldast haigust põdev Hope Lee'st sai Suurbritannia noorim organidoonor, sest ta suri 74 minutit pärast oma sündi. Inspiratsiooni sai pere Teddy Houlstonist, kes annetas oma organid 100 min pärast sündi.

Emma Lee ja tema abikaasa Drew said 13. raseduse nädalal teada, et üks kaksikutest põeb haruldast haigust, mis ei lase koljul areneda. Peaaegu kõik beebid, kellel see haigus on, surevad kas enne sünnitust või mõni päev pärast.

Arstid pakkusid välja Emmale teha abort, sest oli väga suur tõenäosus, et Hope sureb enne sünnitust. Perekond aga uskus, et ta jääb ellu ja saab annetada oma organeid. «Me ei tahtnud et ta tunneks surres valu,» ütles ema.

Emma Lee sai inspiratsiooni Teddy Houlstoni loost, kes samuti põdes seda haigust ning kes annetas oma südameklapid ja neerud pärast surma, olles vaid 100 minuti vanune. Emma ütles: «Kui saime teada, et Hope ei ela seda üle, siis otsustasime teha sama mida tegi Teddy.»

«Teadmine, et ta elab kellegi sees aitab leinast kergemini üle saada. Nende 74 minuti jooksul, mis ta elus oli, keegi ei rääkinud. Me ainult kallistasime teda.»

Hope annetas oma mõlemad neerud. Tema maksarakud külmutati, et neid hiljem kasutada patsientidel, kes ootavad maksasiirdamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles