E-tervise tulevik: arstiabi kolib telefoni ja arvutisse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Perearstides pahameelt tekitanud ning riigikontrollilt kriitikat saanud e-tervise süsteem hakkab vastvalminud strateegia toel loodetavasti ennaktempos arenema.

Novembris valminud strateegia kõige olulisemaks muudatuseks on e-tervise arenduste sidumine tervishoiu konkreetsete vajadustega: eesmärk on lahendada tervishoiusüsteemi probleeme terviklikult, mitte üksikute projektide kaupa, vahendab ERR.

Patsienti peaks ees ootama aja kokkuhoid: teda soovitakse edaspidi aidata väiksema hulga kabinetivisiitidega. Selleks on vajalik tõhusam infovahetus perearsti ja eriarsti vahel ning abivajajale peaks enam abi saama telefoni ja arvuti vahendusel, mis tähendab vähem vahetut kokkupuudet arstiga.

«Hetkel on näiteks e-kiirabi viimases testimisjärgus ning paari kuu jooksul avaneb patsientidel oma raviarve ehk haigekassast välja makstud summa vaatamise võimalus. Täielikult peaksid need rakendused käivituma järgmiseks aastaks,» selgitas uue strateegia loomist juhtinud sotsiaalministeeriumi asekantsler Ain Aaviksoo.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles