Viis, kuidas ennetada südamehaigusi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika teadlased jõudsid järeldusele, et südamehaigusi saab ennetada alustades sportimisega varases eas.

Teadustööst selgus, et mida rohkem peab süda varases eas järjepidevalt tööd tegema, seda väiksem on risk südameprobleemide tekkeks, kirjutab newsmax.com.

Järjepidev ning pikema perioodi jooksul liigutamine aitab suurendada kopsumahtu ning suurendab ka südame võimekust. Lisaks selgus uuringu tulemustest, et südame tervisele tulid kasuks pikemad treeningud.

Samas on tervishoiuspetsialistid seisukohal, et südamehaigusi võib aidata ennetada ka see, kui inimene alustab sportimisega alles täiskasvanuna. Sel juhul toonitavad spetsialistid, et treenida tuleb mõistlikult, et vältida ülepingutamise ohtu. 

Uurimistöö tulemused saadi enam kui 27 aasta jooksul, mil teadlased jälgisid 4872 täiskasvanut vanuses 18 kuni 30. Nad pidid pidid läbima jooksulindil koormusteste. Uuringu tulemused avaldati ajakirjas JAMA Internal Medicine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles