Neli tervislikku toitu, mis aitavad stressiga toime tulla

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhes leidub kasulikke rasvhappeid.
Lõhes leidub kasulikke rasvhappeid. Foto: Panther Media

Stressis olles haarab osa inimesi nn lohutussöögi järele, mis ei pruugi olla tervislik ning võib kokkuvõttes enesetundele hoopis halvemini mõjuda.

Rasvaste ja energiarikaste toitude asemel soovitab uudisteportaal Fox News eelistada hoopis tervislikumaid valikuid.

Rohelised köögiviljad

Süües rohelisi köögi- ja juurvilju, näiteks foolhapet sisaldavat spinatit, toodab keha nn heaolu hormooni dopamiin, millel on organismile rahustav mõju.

Kalkun

Kalkunilihas leidub palju aminohapet trüptofaan, mis võib muuta uniseks, kuid suurendab samal ajal õnnetunnet ning toodab nn õnnehormooni serotoniini.

Lõhe

Selles sisalduvad oomega-3-rasvhapped aitavad võidelda stressihormoonide mõju vastu. Oregoni ülikooli teadlaste uuringust selgus, et oomega-3-rasvhappeid tarvitanud meditsiinitudengid tajusid 20 protsenti vähem ärevust, kui need tudengid, kes kasulikke rasvhappeid ei tarbinud.

India pähklid

India pähklites leidub rohkelt tsinki. Mineraalide madalat taset on seostatud ärevuse ja depressiooniga. Lisaks tasub teada, et tsingivarusid saab täiendada ka austreid süües. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles