E-tervishoiu digitaalvõimekust asub arendama uus juht

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-tervishoiu teenuseid tahetakse muuta mugavamaks.
E-tervishoiu teenuseid tahetakse muuta mugavamaks. Foto: SCANPIX

E-tervishoiu digitaalvõimekuse arendamist asub juhtima senine maanteeameti IT-juht Imbi Kivi-Sild, kelle peamiseks eesmärgiks on muuta e-tervishoiu teenuste kasutamine sama mugavaks nagu see on praegu maanteeametis.

Kivi-Sild töötab tulevikus sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni valdkonna asekantsleri Ain Aaviksoo alluvuses digitaalvõimekuse arendamise osakonna juhina, teatas sotsiaalministeerium. 

Asekantsleri sõnul luuakse ministeeriumi juurde tugev e-teenuste arendusmeeskond, kes koostöös tervisevaldkonnaga (tervishoiuteenused, ravimid, rahvatervis) tagab erinevate arendusprojektide omavahelise kooskõla ja partnerite kaasatuse.

Tema sõnul on see  kasutajasõbralike IT-lahenduste oluline eeltingimus. «2014. aastal avaldatud riigikontrolli audit kritiseeris jõuliselt senist praktikat, kus e-tervishoiu strateegiliste valikute tegemine toimus väljaspool ministeeriumit – E-Tervise sihtasutuses. Viimane jätkab edaspidigi teenuste väljaarendamist, kuid strateegilised otsused tehakse koos tervisevaldkonnaga ministeeriumi tasandil,» ütles Aaviksoo, kelle sõnul näitab seesuguse tegutsemise õigsust ka teiste riikide senine kogemus.  

Digitaalvõimekuse arendamise osakonna juhiks saa Kivi-Sild ise leiab, et ta on oma olemuselt käivitaja ja looja. «Mulle meeldib uurida ja avastada ning olen kangekaelselt sihikindel. Oma tugevusteks pean süsteemitaju ja analüüsivõimet ning tehnilist taiplikkust,» ütles ta ning lisas, et on samas ka elurõõmus ning teab, et heaga saab rohkem kui kurjaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles