Tervishoiutöötajate kutseliit: äärmiselt lühinägelik on koondada töötajaid, kui nõudlus teenuste järele kasvab

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa tervishoiutöötajaid võib tööst ilma jääda.
Osa tervishoiutöötajaid võib tööst ilma jääda. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti tervishoiutöötajate kutseliit (ETK) on mures valitsuse plaanitavate koondamiste pärast, mis näevad ette regionaalhaiglate tugipersonali vähendamist umbes kümne protsendi võrra.

ETK presidendi Iivi Luige sõnul ei toimu haiglates personaliressursi raiskamist juba ammu ning kõik haiglates töötavad inimesed on väga vajalikud, teatas kutseliit.

«Tugipersonal on ainus võimalus väheselgi määral leevendada tänast tervishoiutöötajate põuda. Lisaks peame arvestama asjaoluga, et meie elanikkond vananeb ja nõudlus tervishoiuteenuste järele aina kasvab,“» nentis ETK president.

Ta lisas, et Eest riigi välispoliitilised otsused toovad peagi Eestisse inimesi ka mujalt riikidest ning ka nemad vajavad tervishoiusektori pakutavaid teenuseid. «„Äärmiselt lühinägelik on koondada töötajaid, kui antud valdkonna teenuste järele nõudlus hoopis kasvab,»“ lisas Luik.

Tema sõnul on valitsuse kavandatud riigireformi käigus ette nähtud koondada ligi 750 avaliku teenistuse töötajat. Kõige suurema kärpe peab läbi viima sotsiaalministeerium, kes koondab enda haldusalast 235 inimest. Sotsiaal- ja tervishoiuteenuseid pakkuvate inimeste arv tervise- ja tööministri sõnul ei vähene, küll aga tuleb regionaalhaiglates üle vaadata tugipersonali hulk ja koondada üle 160 töötaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles