Valitsus ei peaks juhtima sihtasutuse siseasju

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siiguri sõnul ei tea sotsiaalministeeriumis üks käsi, mida teine teeb.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siiguri sõnul ei tea sotsiaalministeeriumis üks käsi, mida teine teeb. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul on valitsuse nõudmine vähendada ametikohtade arvu 85 võrra täiesti põhjendamatu ja sihtasutuse personalipoliitika pole riigi kamandada.

Urmas Siigur, mida see ametikohtade vähendamisest keeldumine nüüd kaasa toob – kas tehakse vägisi ära?

Oleks päris huvitav, kui mõni jurist ka selle kohta midagi arvaks. Meie sihtasutusel on kolm asutajat – linn, riik ja ülikool – ja sihtasutused töötavad eraõiguslikel alustel. Iseenesest ei saa meile keegi ette kirjutada koosseise ega töötajate hulka. Meie raha ei tule otse riigieelarvest nagu mõnel teisel asutusel. Meie müüme teenust haigekassale nii palju, kui see jaksab osta. Majandame eesmärgiga olla võimalikult kulutõhus ja saavutada seejuures parimaid tulemusi.

Püüame viia valitsusse sõnumi, et kui te olete saanud hakkama tööõnnetusega ja arvanud end millegipärast osa haiglate personali valitsejate hulka, siis võib-olla te parandate end. Lootus on muidugi väike. Aga mis see nõukogu keeldumine kaasa võib tuua ... ma arvan, et suurt midagi.

Valitsus saab ju kliinikumi survestada haigekassa rahastamise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles