Reumaliidu väljaanne lõpetab ilmumise

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reuma
Reuma Foto: SCANPIX

Novembrikuus ilmus Eesti Reumaliidu kvartaalse väljaande ReumaKiri viimane number, väljaandmisega seotud kõrgete kulude tõttu lõpetab väljaanne tegevuse.

«Eesti reumaliidu ja Eesti reumatoloogia seltsi andmetel on Eestis üle 200 000 luu ja liigesehaige – kui saime ReumaKirjas ilmunud artiklite kaudu aidata nendest väikesel osalgi luu- ja liigesehaigustega toime tulla, on meie eesmärk täidetud,» ütles väljaande senine peatoimetaja Kadi Hainas.

ReumaKiri alustas ilmumist viis aastat tagasi ning oli esialgselt Eesti reumaliidu liikmetele mõeldud infokiri. Ajapikku kasvas sellest välja 36-leheküljeline ning olematu reklaamiga ajakiri, mille kaasautoriteks olid kõrgharidusega ajakirjanikud, reumatoloogid, reumaõed, taastusarstid ja füsioterapeudid.

«Oleme saanud kiidusõnu nii patsientidelt, sotsiaalministeeriumi kui ka haigekassa ametnikelt, reumatoloogidelt ja teistelt erialaspetsialistidelt, kes on ReumaKirja lugenud, seetõttu on kurb, et viie aasta pikkune ajakirja arendusprotsess väljaande lõpetamisega kulmineerus,“ sõnas reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Jaakson ja Hainas lisasid, et kui ReumaKirja väljaandmiseks peaks tekkima rahalisi vahendeid, on valmisolek ajakirja taasloomiseks olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles