Hingamisteede viiruste tõttu vajas arstiabi üle 3800 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim nakatuvad grippi alla 5-aastased lapsed.
Enim nakatuvad grippi alla 5-aastased lapsed. Foto: SCANPIX

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis möödunud nädalal stabiilsena, arstiabi vajas üle 3800 inimese.

Terviseameti andmetel pöördus eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3837 inimest, kellest üle poole olid lapsed. Haigestumus püsis eelneva nädalaga samal tasemel, haigestumuse intensiivsus ei ületa hooajale iseloomulikke näitajaid.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 114 korral, see arv kasvas eelneva nädalaga võrreldes 31 protsenti. Enim haigestuvad jätkuvalt kuni 5-aastased lapsed. Nakatunute arvus maakondades suuri erinevusi ei ole.

Soovitatav on alustada vaktsineerimisega juba oktoobris. Gripivaktsiin hakkab tervetel inimestel mõjuma 10–14 päeva pärast süstimist ja selle mõju kestab kuni aasta. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, vaktsineerimise teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes ning erapraksistes. Vaktsineerimine on tasuline. Immuniseerimiskava väline vaktsineerimine toimub teenuseosutaja kehtestatud hinnakirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles