Apteegikett ostab Lõuna-Eesti apteeke üles

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid
Ravimid Foto: SCANPIX

Südameapteekide ketti omav Pharma Holding ostis Põlvas ja Räpinas tegutsevalt Aster Apteegilt neli apteeki, tehingu on heaks kiitnud ka konkurentsiamet.

«Ostutehingu tulemusel tugevdame veelgi Südameapteekide positsiooni nii Lõuna-Eestis, aga ka kogu vabariigis laiemalt,» ütles Pharma Holdingu juhatuse esimees Katre Kõvask, vahendab apteegikett. Neli Põlva maakonnas tegutsevat apteeki – Põlva Perearstikeskuse apteek, Põlva Kaubanduskeskuse apteek, Põlva Säästumarketi apteek ja Räpina Konsumi apteek – kuuluvad alates tänasest Südameapteegi ketti ja tegutsevad edaspidi Südameapteegi kaubamärgi all.

Aster Apteegi senine omanik Leander Konks selgitas, et otsustas tehingu kasuks tingituna osapoolte sarnasest maailmavaatest ning ühisest arusaamast apteegiturul toimuva suhtes. «Olen oma apteeke ehitanud ja arendanud viimased paarkümmend aastat ja näinud, kuidas ja millises suunas konkurendid arenevad,» sõnas ta. Konks lisas, et töökeskkond ja eesmärgid, mida Südameapteek pakub tema inimestele, sobib hästi sellega, mida ta ka ise on seniajani tähtsaks pidanud.  

Pharma Holdingu juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul on laienemine Põlvamaale olnud Südameapteegi strateegiline valik ning omandatud apteegid on heas asukohas ja edukad. «Meie meeskonnaga liituvad tugevad erialatöötajad, kes  saavad osaks Südameapteegi suurest perest,» märkis ta, lisades, et seeläbi peaksid ka Põlvamaa elanikud saama veelgi paremat nõustamist, sooduspakkumisi ning püsikliendiprogrammi.

Südameapteegi ketti kuulub nüüd 75 apteeki ja firma annab tööd enam kui 340-le töötajale üle Eesti. Südameapteegil on 12 nõustamisteenust osutavat apteeki ja ainsad valveapteegid Tallinnas – Tõnismäe Südameapteek ja Vikerlase Südameapteek. Südameapteegi keti aktsionärideks on Oskar Svensson, kellele kuulub 70 protsenti aktsiatest, ja Tarmo Laanetu, kellele kuulub 30 protsenti firma aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles