Valmiv Maarjamõisa meditsiinilinnak toetab vähihaigete ravi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi uus korpus
Tartu ülikooli kliinikumi uus korpus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna avati Tartu ülikooli kliinikumi juurdeehituse teine ehitusjärk, milles toimunud hoonete rekonstrueerimine ja juurdeehitus aitab eelkõige kaasa vähihaigete patsientide ravile.

«Kliinikum on ja jääb meie tervishoiuarengu lipulaevaks, kuna ta on koostöös TartuüÜlikooliga Eesti peamine meditsiinilist ülikooliharidust andev ja toetav haigla,» ütles avamisest osa võtnud sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Kõige enam kasu saavad Maarjamõisa uue korpuse avamisest kindlasti onkoloogilised patsiendid, kuna aastaid valitses olukord, kus kliinikumi puudulikud võimalused sundisid Tartu ja Lõuna-Eesti patsiente kasvõi Tallinnas kiiritusravil käima. Kaasaegsed seadmed, mis nüüdseks on kiinikumis umbes 5 aastat töös on, ei mahtnud Vallikraavi ajaloolisse, kuid vähefunktsionaalsesse hoonesse ära, sundides arste ja radioloogia füüsikuid kitsastes tingimustes tööd tegema.

Kaasaegsed kiiritusravi ruumid koos optimaalse seadmepargiga peaksid nüüd seda ülikeerulist täppistööd tegevaid spetsialiste saavutama veelgi paremaid ravitulemusi võitluses pahaloomuliste kasvajatega. «Valmiva korpusega astume veel ühe sammu selle poole, et meditsiinitöötajatel oleks Eestis hea õppida ja töötada ning et kaasaegne meditsiin oleks Eestis kõigile kättesaadav,» lisas Tsahkna.

Sotsiaalkaitseministri sõnul ei jää kindlasti käesolev ehitusjärk Maarjamõisa meditsiinilinnaku rajamisel viimaseks. «Euroopa Liidu toetusperioodi toel on eesmärk rajada kaasaegne ülikooli haigla, mis tagab kvaliteetse raviteenuse suurele piirkonnale,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles