Vaata, milliseid tervisetooteid on suurperedele enim annetatud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvisel ajal on Eesti kliimas D-vitamiini manustamine väga vajalik.
Talvisel ajal on Eesti kliimas D-vitamiini manustamine väga vajalik. Foto: Eero Vabamägi

Eesti lasterikaste perede liidu (ELPL) ja Apotheka heategevuskampaania «Kingime suurperedele tervist!» esimese kahe nädala jooksul on apteekides suurperedele enim annetatud laste vitamiine.

Apotheka apteekides on detsembrikuu vältel kogumiskastid, kuhu saavad kõik apteegikülastajad soetada suurperede jaoks vajalikke tervisetooteid. «Soovitan nii inimestel kui ka ettevõtetel, kes ei taha kaasa minna jõuluaegse ostuhullusega, teha heategu ning annetada peredele tervisetooteid,» ütles MTÜ lasterikaste perede liidu president Aage Õunap.

Vajaminevate asjade leidmiseks saab nõu küsida apteekrilt, aga variandiks on ka annetuskasti poetada Apotheka kinkekaart, mille eest saavad pered ise oma koduapteeki täiendada.

Apotheka juhatuse liikme Marika Pensa sõnul on seni enim annetatud lastele mõeldud vitamiine. «Suurperede koduapteeki võiksid laste multivitamiinide kõrval kuuluda ka esmaabivahendid, D-vitamiin, mida tuleks Eesti kliimas võtta aastaringselt, ning viirushaigustega võitlemiseks vajalikud tooteid nagu kurgupastillid, köhasiirupid, probiootikumid, nohuspreid, aga ka kraadiklaas ja ravimteed,» rääkis ta.

Lisaks on Pensa sõnul peredel kindlasti puudus külma ilmaga kuivaks muutuva naha kaitseks mõeldud baaskreemidest, mida kulub suure pere puhul päris palju. «Kuna suure pere veduriks on tublid emad ja isad, kes ohverdavad laste nimel tihti iseenda heaolu, vajavad ka nemad turgutust ja tuge – seda näiteks vitamiinide, toonikumide ja muude tervisetoodete abil,» lisas ta.

Apotheka kaubamärgi all tegutseb Eestis 171 apteeki, annetamiseks on võimalik kasutada ka Netiapteegi keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles