Seletamatutel kõhuhädadel on sageli lihtne põhjus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli võib kõhuvalude põhjuseks olla hoopis tundamatu kaaslane.
Sageli võib kõhuvalude põhjuseks olla hoopis tundamatu kaaslane. Foto: SCANPIX

Tihti ravitakse pikka aega mõnda muud sümptomit, aga tegelik põhjus – sooleparasiidid – jääb märkamatuks.

Kõikvõimalikke parasiite on üle 600 liigi, nad on maal elanud palju kauem kui inimene ja nad on ka inimesest oluliselt paremini kohandunud, kirjutab Kuulutaja.

Inimesele ohtlikke liike on umbes 100. Elada võivad nad mitte ainult soolestikus, vaid kõikjal: lihastes, veres, liigestes, kopsudes, maksas, nahas, silmades, ajus. Lisaks on parasiidid väga kavalad ja vastupidavad. Nad hakkavad väljaajamisele otsustavalt vastu ning kerget võitu pole loota.

Parasiidid söövad alati esimesena parema osa inimese kehas olevatest toitainetest, vitamiinidest ja mikroelementidest. Selle tagajärjel muutub inimene väsinuks, loiuks, kahvatuks.

On leitud, et sageli on aneemia, astma, seedehäirete, nahaallergiate, kroonilise väsimuse, depressiooni ja peavalude põhjuseks parasiidid. Lisaks ummistavad nad kõik organid oma toksiliste väljaheidetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles